Tuesday, May 31, 2011

Betul lah, insyaAllah, if this is a petunjuk from you ya Allah, thank you for bringing that humble of You to say something that made me realise, i say too much, way too much, memang lah aku penah lalui, tapi aku takda hak nak cakap apa2, orang lain pun lalui, relek je mereka, asal aku approach and react camni? everything i ever said, seakan semua boleh di katakan terus kepada diriku. make me think in many ways, i hope with prayers and doa, Allah swt akan bagi lebih petunjuk kepada aku :) insyaAllah.

Friday, May 27, 2011

kata-kata

gagal seribu kali sebelum berjaya, 
merangkak seribu langkah sebelum berjalan, 
lapang seribu detik sebelum sempit, 
cinta beribu kali sebelum bahagia, 
tarik seribu nafas sebelum menghembus nafas terakhir.

Thursday, May 26, 2011

Kaum hawa

Oh indah nama-namamu
sungguh indah pandangan matamu,
sungguh mengundang senyuman,
memikat hati kaum Adam
kamu penyeri dunia ini, dan penyeri rumah tangga satu kaum Adam.
oh bilakah ku akan berjumpa dengan Hawaku, ku tidak sabar menunggu saat ku senyum melihat raut wajahmu.
ku tidak mahu memikir kesakitan yang ku lalui untuk menjumpaimu, kerna mereka bukan Hawaku :)
akan kita jumpa jua insyaAllah Hawaku.
Assalamualaikum. 

Sunday, May 22, 2011

21-22/5/2011 - post takde motif

shiieeeeeeeeeeeeeeeeettt mannnnn, saja bosan study2 nak tulis blog. 5 hours straight mofo, one single subject. tadi pening gile kot, tapi now dah makan tak lah. bahagia kot dah kenyang HAHAHA. eh tadi time makan kan, ada couple ni lah kan, ok rasanye diorang gaduh, sebab time makan, OK I OBSERVED DIORANG LAH lol. diorang tk berckp, langsung. and err the girl mcm slalu curi2 pndang my friend. i oso curi2 pndg lah, kata observing hahahahaha. ok but i wonder lah, kalo yer tgh gaduh, whts goin to her mind. u know the face when a girl needs a shoulder, thts the face i saw, lol tu je


ok so right now i'm gonna to do something so tkde kerja-ish lol


11:57 p.m : ok so baru balik makan kol 11 tadi, dah start study pun entrepreneur. saja buat notes balik sebab i figured mcm nota aku buat mcm bersepah so start balik, slow and steady jyeaaahhh :D tgh dgr lagu shayne wards - no promises tadi and now housemate psg lagu entah ape tp jiwang lah hahaha. ok i'll right more in a few . . 


12:01 a.m : shiieeeeeeeeeeeettt mannnn, u know what i just mesmerized. time dulu me and my housemate pegi mid valley, nak makan. dia nak spaghetti so i said nando's got la, and pergi nando's and pelayan bagi menu and hilang, so check2 menu tkde spaghetti, my friend bengang. i said kalo tak nak makan sini jum blah, dye pun bagi muke terkejut and i said, "slambeee je, belum order kan" and terus lari keluar, abg jaga kat dpn tu muka bengang HAHAHAHHAHAHHAA ok tu je untuk time skang. smbung study haha


12:24 a.m : ok so my friend tgh tgk maharaja lawak kat youtube. too bad saya tak minat, saya minat mentor je sebab ade shiha dan dia sgt cumilllllllll, grrrrrrrrrrrrrrrrr geram ok tu je bye haha anddd shieeettt lupe, dah mula gile lagu radio - the corrs haha


12:59 a.m : ok so repeat2 lagu the corrs, sedaaappp dohh HAHA, and yeah tgh discuss ngan farah abdul about ape masuk entrepreneur, syukur ya Allah she i.m.'d me, kalo tak pening oden ni nak study mana pun oden tak tahu haha


3.15 a.m shieeeeeeeeeeeeeeeeeetttt mannn i totally forgot about this thing hahhaha, well penat pun study. shieet mannnn. study gile lama today, revision revision ftw. thanks akeem kasi pinjam guitar, hilang bosan aku pepagi buta ni hahaha

(at the end of it all u know what i'm trying to conclude? study buat korang fikir bukan2 yang jauh melayang dari subject yang tgh korang study hahaha)  



ok so stkat ni lah aku mampu post, calooooo. 
study mood, see you tomorrow. 


haha


Assalamualaikum. :)

Saturday, May 21, 2011

Hati kata lain, otak kata lain,

Otak aku, macam-macam bermain.
Sentiasa memikir, kalo tak fikir apa yang patut dipikir, aku pikir dia :/
aku fikir aku perlu cari langkah untuk "melangkah"
tapi hati aku kata duduk diam-diam.
it will be unfair for her, if i were to say this.
tapi ku belum mencuba, karena itu ku tidak melangkah pergi
aku tidak mahu mengalah,
sejak aku pindah college tahun lepas, aku belajar untuk tidak melepaskan peluang.
peluang hanya datang sekali, jangan sesekali assume ia akan datang kali kedua.

example lah, i was in mmu, banyak main, last-last keluar, Alhamdulillah aku diberi peluang kedua di msu pulak.
you know how it goes, takkan nak jatuh tangga kali kedua? dah rasa pedih dah so tak boleh dah sia2 peluang yang ada depan mata.

what i'm trying to say is, i won't give up this feeling just because susah nak dapatkan peluang.
i havn't tried yet.
just like you all and an effin grade A.
sebab susah nak give up sebab susah dapat A? just stick to effing B+
the world goes around, and so do we.
we, in the circle of life, everything is related to each other.

my crush on you is the strongest i had so far,
and i won't let it fade away like that.
i hope you understand, i'm not pushing you, this is just how i feel. and thank you blogger, thank you for giving me space to let out what i need :)

and it's Allah swt who brought blog to my life, and i hope ade hikmah aku bercerita ini semua. insyaAllah 


Friday, May 20, 2011

Nothing good happens after two

Just got something in mind that i'm dying to say,
So post kedua today,
u heard the saying yeah, "nothing good happens after 2"


well if you think logic-wise, yes because after two your body is like dying to sleep and you like tahan ngantok. tgk facebook pun mata nak layu tapi menahan juga kan, macam saya sekarang, tapi semangat ni nak tulis lol.


if you take the religious side of it, ok we mankind, masa kita untuk mencari rezeki bermula sejurus setel solat subuh and all (kata-kata baba :D) and at night its the time for home, dan jin-jin pula terjaga di waktu malam dan mereka "tidur" di waktu siang, Wallahualam. thats how i understood it, serious Allah swt knows best, saya tahu sekadar secepuuuuttt je banding dgn pengetahuan yang perlu ditahu di alam ini. Jin atau manusia, kita semua ciptaan Allah swt. Tumpang dunia ini sementara, so pandai-pandai fikir baik buruk and segala yang perlu dibuat. 


Pikiq sejenak :D assalamualaikum.

Berlakuan jangan ikut perasaan

No one referred :) just to myself.
So there u go, me, mcD, study, on the way out, keluar simpang, keta honda nak masuk, tak bagi signal,

i gave way but dye lak masuk simpang, panas lah hati, aku pun berkelakuan tak elok gi tunjuk jari (ya Allah, please forgive me for that :/) c'mon tak susah nak masuk simpang and give a signal, jalan kosong tak kosong, signal senang je, click mende kat tepi steering, khalas, there u go, tick tock signal lah -____-
pastu amik ko, dia berhenti terus, mcm nak kejar, aku pun ram full speed. subhanallah takut gila, tapi kesalahan diri in some ways so konklusinye, fikir dulu akibat sebelum melakukan sesuatu. 
small thing, but big message, don't take it for granted. :)


p.s. (out of topic) akeem, thanx sebab fries. murah rezeki lepak mcd study, keluar bajet untuk air and fries je, pastu kak para dtg bagi fries, pastu later akeem pulak bagi fries. :D thanx k


toodles, sekian untuk hari ini, Assalamualaikum :)

Thursday, May 19, 2011

100%

So you're in a relationship. power to commit less than 100%.

sayang memang sayang but its the limits u should know off.
Kalo sekarang 100% lagi sepuluh tahun berapa? o.O


Orang sekarang couple, gaya macam laki bini. 

and most of the reasons that causes the break up, is masing-masing nak ikut haluan masing-masing.


Back to the point, you are not ready to commit. you are ready to have someone next to you, but you got nothing to proof the commitment. Kita umur-umur camni memang nak kan teman, tak boleh lari dari perasaan. Laki suka perempuan, perempuan suka lelaki, kalo sejenis (itu dah terbukti masalah besar LOL)

Theres nothing wrong with loving someone, it's a gift from Allah swt. just be aware He is watching you, and two couples has a devil whispering, leading sins, because the devil did swear with what he will do, dia mencari peneman di neraka nanti. So whatever i said, Wallahualam. 

it's me to say, so fikir sejenak, cari lah teman sejati :) insyaAllah dengan niat yang betul, baik buruk pasangan kita, insyaAllah akan kekal


Assalamualaikum :)

Double standards

Jangan sebab gua lelaki, lelaki sama lelaki, lu nak berlagak besar bro.
Kalo cikaro lu buat bodoh malah melayan. Tercacak ke bro? ceciter hihi

Fikir sejenak bro, gua dulu member lu jugak dulu, member bukan dipakai buang je bro thank yeeWW bro. :)

Monday, May 16, 2011

First person point of view

So yeah, first person, your point of view,
did it ever crossed your mind that how you think of something, is everybody else thinking the same way?
Like yoo yooo check this, does anyone else look at the opposite sex and say, do i have a chance with that person . . or make that people (more than one person) ? hmm
or or is love so hard, why do people play so good at the game while i sit here thinking yet no step taken? hmm
Orrrr who did she or he get better grades, did they study the same way i did? where did i go wrong?

You know those kinda questions, brings down you morality but increases you ideology. good or bad aaa? hmmmmmmmm.
i've been thinking, i'm getting better grades than before, i learned to love people than before, why do i keep thinking?

You probably went through this, probably not, well it all depends right?

Well enough thinking, lets go blabbering. . 
presentation, check that, blahblahblah (did it come from blabbering?) lol
14/20, good? hmmm boleh buat lebih baik ni? haha tapi aku tahu aku banyak merapu. u see saya ni cakap laju, orang ingat saya ini orang kelantan HAHA tapi tidak lol. tapi biar lah, janji over. study ejom ! finals next week wooo. oh plus a tie on your chest always makes you feel in everyway sangat osom wooo. ai loike. lol.

Ok so apa lagi nak merapu, dah lari topic ni, topic kat atas refer kat perenggan pertama je haha, kalo saya amik exam buat macam ini phaiilll dohh HAHA.

Ok dah lah kot untuk post ni, :DD byep assalamualaikum

The strokes


Published : 270111

"The strokes", seasoned sunglasses, untrimmed beard. i'm coolio. 

Comes and goes

So when there is come there is go.
when you say hello you will say goodbye.
and when the sun rises it will set
and when the rain falls the water evaporates.
and carnivore dies, it becomes part of the grass,
and when the grass grows, herbivores eat the grass,
and when there is a herbivore, there is always a carnivore out hunting,
and when you bleed, your tissues will always reattach and you get scars,
and when birds fly, you know they'll come back down for food,
so when you're down, theres always a way to go back up,
and when you're up, you'll always make a mistake and fall back down.

Saturday, May 14, 2011

Setepek

Dah dah lah tu kutuk orang,
Memang syiokk kutuk orang ni, tapi lagi syiokk mulut tu nak menjawab kat akhirat -___-

Mari berfacebook, sebab saya nak tunjuk dunia ape aku "rasa"

Ok so check, check, open your mind. open-minded, check that.
Jangan marah aku eh ? HAHAHA
Ok so topic . . focus, focus lol
Ok, i'm referring very annoying statuses of people carut sini carut sana.
macam ramai sangat haters, 
"haters only make me famous" wakluuuuuuuuuuuuuu
Bangga lah hang dengan famous hang sebab orang benci hang 
Gua bukan apa, gua pikiq balik lah an, betul ke orang benci lu, ke lu ungkit citer lama tapi bosan tahap gaban lu teringat lu ungkit balik, SEBABBBBNYAAA gua dulu cmtu jugak, kalo gua tak penah lalui, gua takkan post ni doh. So gua cadangkan lah, bukan nak bajet good2 (ayat abang hanep kito) jangan lah kutuk2 orang or maki hamun kat status tu. tak sedap mata memandang, adakah patut pagi2 buta dah merapu carut jadah. cipetlok baik gua pergi luar rumah dengar burung tweet tweeeett ROFL.

Ok itu je untuk masa ini, eh korang baca blog aku mesti banyak berjiwang kan?

maklum lah, saya hati berbunga, muka je ganas.


Eh asal aku kian berblog ni -______-"
Exam minggu depan punya minggu depan, patutlah.
Setadi plis, kalo setadi sapa nak setadikan.
Ingat blend buku boleh A+ ke, tipu tu hahahahaha
Kepala otak dah otomatik blend dah kalo study.
Pelajaq emesyu all the best hokay :D byep untuk post ini.
Assalamualaikum.

Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi, disaatku mencintai dirimu lagi

It's almost a year since my last break up.
I'm over it, but it just haunts me.
But in a good way, it's not the bad things i remember, it was the happy things i mesmerized.
Shieeett.
I don't miss you maynnnnn, but it's after breaking up with you that i go through Ted Mosby syndrome LOL

Friday, May 13, 2011

There is always the end, there is always a new beginning.
Sedangkan selepas kita mati nanti, bakal dihidupkan semula.
thank you, you are always there to company, 

tak kenal muka tak semestinya belum kenal hati.
mengenal muka tak semestinya akan mengenal hati


"you may not know much what i go through, but when i talk to you, you give me the strength to go on."




(identity orang ini, aku sembunyikan sebab you mean alot to me) :)

Comma

Comma bukan coma,
don't worry, i'm ok
gua cuma dah penat dah, gua penat perasaan dipermainkan,
gua tidak putus harapan untuk bercinta, gua nak undur diri sekejap,
gua nak belajar apa erti cinta, baru gua bercinta.
I'm tired of this man, it's the same old drama. it's a effing lesson, i just don't get the moral.
I pray this heart to be strong, i pray for the patience within me.
only God know's what lies within my name, because apparently everyone know's Ahmad Ghazali Nekmat @ Matt Elmo but between those lines, it's just between me an Allah swt

Saturday, May 7, 2011

words i say

I never felt guilty to move on,
i know i should, i know i could
you said you like me, i believe it so much
i am too afraid to move on
ms. FH, i told you before, how awkward it feels to move on, (ms. FH is not who i like)
not that i found one to replace you,
not that i'm looking for someone to replace you,
but all i want is to get to know you better,
given the chance to take a step further but yeah it's like me being on one side of the great wall of china, you on the other hand, the only way we could be together is to find the ending to the wall, :/
this is a err how should i say, love letter to m&m. hmm yeah i hope u understand what i too am dealing with :)

Sunday, January 30, 2011

Jodoh

InsyaAllah,
Ade lah tu
Allah dah tentukan aku dengan sapa. insyaAllah
Biar aku mencari atau si dia muncul depan aku, wallahualam :)


Sekarang biar aku menyepi
kerna aku sengaja berbuat demikian
Daripada aku terus dihancurkan dan menghancurkan


KONKLUSI;
"bersusah dulu, bersenang kemudian" 
pegang aspect itu untuk segalanya dalam hidupmu semua,
termasuk lah cinta.

Friday, January 28, 2011

Sedih kerna ku menuduh,
Itu dosa bagiku,
Maafkan aku Ya Allah,
please make my brother's and sisters see the light,
they are your lost humble,
so am i, i am lost in my own way
you gave me this path, you gave them another,
help us, save us, we seek guidance in you, our creater.

Dunia

Menjadi medan perang melawan hak kebebasan bukan medan melawan hak agama

Mukabuku

Hilang fungsi menghubungkan orang dan menjadi medan mengutuk orang

Friday, January 21, 2011

Harder, better, faster, stronger


Published: 21111
Ok so i've been a Daft Punk freak lately, thats the deal :"3


Tuesday, January 18, 2011

aku suke. .

I let myself trapped in an unreal world
where communication semua indirect
sms lah, facebook lah, etc etc
That's probably the reason i don't get you knoww . . .
PLEASE JANGAN PANGGIL AKU DESPOOO,
aku suke dengan dunia pergaulan aku
do you guys even know what i was like in high school or time baru masuk college,
petak, tak bercakap, orang semua pelik aku tak bersuara. . 
and sekarang nawaitu aku cume di pergaulan, kenapa aku dipetik gatal?
NINA AZHAR . . based on your post, i think it's true, stereotyping does exist,


-______________________- 
-the end-
-credits-

Monday, January 17, 2011

what are u doing?

Don't you find it wierd? i'm sleepay u know but why tak nak tido?
because the children nowadays are so cacat
pada tahun 2050 nanti, we all will wake up and rush to work at 7.00 p.m and balik kerja pukul 5.00 a.m jyeah
epicism fail AHHA
ok so one more thing, i'm sleepay, and time midterm last week, takde lak nak tido time ni O.O
how come ar?
Ok so i hope u don't mind me merapu-ing
imagine u kantoi-ing me talking to the cermin sorang sorang


OOOOHHHH I GOT A NEWW COUSIINNN
COMEELLLL ! :"3


His name is unknown, 
but i got a picture of his sister lah
nah ni ni ni ni

cumill kan kan kannnn 
dia tengok gigi aku putih sangat tu LOL

Ok so ape lagi, oo sorry takde gamber new cousin
lupe amik gambau :facepalm:

ok so today is monday,
the soon i wake up, monday blues here we go

Ok so this week I LOOK FORWARDDD TOOOO . . 
adeeeeee laaaaaaaaaaaaaahhh :"3 get the hint? no? haha we'll seeeee ngehehehehehehehe

Ok so baru balik teh tarik-ing tadi
DUDEEEE I ACTUALLY MELATAHHH KAT KEDAIII MAMAK TADI ! WAAAAA O.O
kucing punye pasal, malu disitu

Ok then balik from the mamak, seperti biase me and my takde kerja-ness
saw a packed kancil, semua perempuan so i kejar passed by and senyum tak ikhlas, sorang tu ternganga like whaaaaaaattt the heck lah mamat ni, tapi lama lak tu so i just went on senyum-ing 

So now rasanye can sleep kot, 
i'm hearing m2m btw, "pretty boy" eerr whaaa?
but get the msg
translate the lyrc vise versa
don't take me wrong plis
LOL
calooooooooooooooo nitenite :kelipkelip:

Sunday, January 16, 2011

Riyadh.

So hong kong sudah
Cambo sudah
Now the final one lah
Saudi arabia,
it's strange to be in a country where it melekat to a concept of "you serve us" atau nama singkat nye "kami malas"
negara ok, naise lah jugak (panas plis, bile musim sejuk, sejuk kering plis) LOL
orang dye je pelik sikit hahaha
#1 : kaya gilebeng so jangan dicerita lagi
#2 : camane ko tgk moto cilok kat malaysia kat situ ko nampak kereta main cilok. semua cmtu, kat malaysia right lane menjadi sasaran, kat situ semua lane adelah lane maut HAHAHA
#3 : orang dye pemalas, buat keje semua last minit macam diorang besar sgt tp haprak plis :facepalm:
#4 : mereka akan melayan kamu seperti pekerja asing (in their case indon atau filipino) selagi ko tak ckp ko malaysia, sebab bagi mereka malaysia tu maju so kena ckp ko org malaysia baru diorang tak pndang rendah wtf -________-


sekolah, sumpah cam haram, classmate semua mengejar "popularity" and aku gile terbiar,
alhamdulillah dapat mengerjakan umrah beberapa kalli :) tapi haji tak kesampaian lak -____-
but overall negara ni sgt tak best LOL
aku leh citer kegembiraan aku bila meninggalkan negara tu walaupun terpaksa balik sorang meninggalkan keluarga kat sini,
first time naik kapal terbang sorang sorang
O.O
mixed emotions aku kat airport tu
mula mula nanges sebab tinggalkan baba dah lepas imigration tu :'(
pastu dah dok situ aku jadi blur mana mau gi
gi lepak lounge, woooot woooooooooot ticket business class broooo AHHAHHAHHA
dah time to lepas patut nye aku tunggu pekerja MAS panggil tapi aku tergerak dulu so aku masuk kapal dulu
ade dua pintu, econ class ngan buss class
aku masuk yang business lah, since ticket business tapi pekerja saudi ingat aku pekerja indon filipina mana lak dye halau aku. . kutuk aku semua
perhh diskriminasi tapi skali aku tunjuk ticket dye terus berlembut,
oooo pandai lak berlembut, mahu kena maki balik ngan aku pastu, 
hahaha so akak akak MAS tu tahu aku underage naik kapal sorang sorang so layanan adik adik diberikan :kelipkelip:
andd jyeahhh welcome back to Malaysiaaaa :)
TANAH TUMPAHNYA DARAHKU


ooo dan ini gambau gambau yang ada :kelipkelip:







banyak sangat gambau ni -_____- malas nak upload but u get the picture, tengok lah betapa kecik aku time ni haha

Saturday, January 15, 2011

Tak tanya pun? LOL

So based on the title, mesti orang punye first impression aku tak puas hati dengan sesapa LOL
But tidak, I AM SUPER BORED so akan ku jawab soalan yang takde sesiapa yang tanya.


Ok matt so . . 


What is hobby?
Err hobby eh ? Hobby tak tetap, i assume stuff i do for the sake of self pleasure so my hobbies are; imagining O.O so thats the time i take to be alone in a dark room, light is a friends so being alone in a room with the light on is not being alone, oook so then i get my earphones on, musics to the ears, eyes wide shut so jyeah start. 
ok so lagi, editing pics, is a must to my daily life, i badly need my own camera LOL if not webcam pun can lah, asal ade pictures and then start lah buat mende bodoh. videos pun hobby but becoz it takes lots of time, so agak malas most of the time unless i get a proper idea and all the ingrediants needed. :kelipkelip: ok so next is guitar, grab and striiiingggg, :"3


Ok so what music do u hear?
well most of the people who know me assume i am a screamo freak, jyeah so that tops the list lah. but other musics not bad ar, rock kapak wooo, rnb, acoustic, depends on the message yang disampaikan lah jugak lah kot, pointless messages make pointless song. agree? HAHA and err screw hip hop, like who the hack sings about a girls's boobies and booties? referring to OMG by usher plis. c'mon lah, ade ke patut btau orang pasal private part perempuan ARGHH LOL but rap is gud, lil wizzy tops the rap list LOL


do you have a crush on someone?
err rasanye ade, tapi aku terus terang aku tak tahu beza jatuh hati atau tak. dengan aku yang agak pemalu bila first nampak orang so memang aku tak tahu sama ada aku suka sorang pada orang ke tak, oleh itu aku cuba threat according to what they deserve, orng baik ngan aku, dibalas baik, orang jahat, dibalas jahat, tapi orang kata aku "terlampau baik" dengan orang but i seriously forgive anyone for that, anyone, i'm referring to someone so crush, i might have, i might be tepuk-ing sblah tgn or maybe blind. idk -_____-


what do you want to be?
ok so ape nak jadi aku tak tahu,
aku tengah cari sesuatu yang bagi aku kebahagiaan bila dibuat,
that is what i will do,
at this stage baru nak cari hala tuju agak lambat but ya Allah please help me find the way :)


Ok so if got any questions, why not comment this post with your questions and i'll answer it on the next post 
:"3
but please ni effing anonymous
best pulak merapu ni
calooooooooooooooooooooooooooooo

Friday, January 14, 2011

Step it up


PUBLISHED :  31810

So here we are, ramadhan. Broke our fast. Shop'd a lil' and decided to watch Step Up 3-D (two days in a row we went to malls knowing the cinema were all fully booked. So day three, from KL heading to Midvalley. Agak lagi 2 km nak sampai, tayar pancit and there you go, picture shows everything LOL

Thursday, January 13, 2011

Dallas Taylor said . .

Vocalist of Maylene and the Sons of Destruction, ex- Underoath vocalist said. .  


"I am so fed up with people acting like cowards, and so tired of the many things I've lived for in the past. I feel like it's time to get back to where I was when I was young. This band is proud of who we are as people, what we believe, and where we come from. I feel like so much of music today, especially those who come from a Christian background, spend so much time hiding who they really are, or being ashamed of their beliefs, trying to be 'scene' or to sell records. I want every kid to know I am not going to change who I really am to sell records. I mean, I absolutely hate shoving things down people's throats, but hiding who you are is just as bad."


Well said :) :salute:



Ujian Penilaian Pertengahan Sem :facepalm:

Hi :wave:
sekarang 8:09 pm dan saya ada exam lagi pada hari esok pada pukul 9 pagi tapi saya start study kol 9 malam nanti bermakna saya ade lagi 51 minit nak rehat LOL


oo tak suka exam waktu petang plis
letih syall HAHAHA


Aku memang banyak abaikan masalah
Sebab focus exam haha
biarpun midterm tapi still exam plis
don't play play


10/1
Business law
Saya jawab ikut ape yang tersumbat kat kepala
So so
tak susah tak senang, adat ar tu (kata-kata ibu plis :kelipkelip:)


11/1
Marketing 
Ooo mungkin cemerlang mungkin tidak
insyaAllah 
i did my best


12/1
Finance 
FIRST TIME TENGOK EXAM YANG TAKDOQ ORANG TERMENUNG KIRI KANAN SEBAB JAWAB SEMUA SAMPAI MINIT AKHIR !
AKUUUUUU TAK SEMPAT JAWABBB SEMUAAAA ARGHHHHH ! -_________-


13/1
Multimedia
part A senang, lalalalala
bersiul-siul buat paper
skali amik ko part B
HAHAHAHA
satu soalan 20 markah
ape lagi mau cerita O.O
memang merapu penuhkan satu page lah
aku rasa aku ulang mende yang sama tapi ayat berlainan HAHAHA
tapi camm biasee, bak kata ibu, adat ar tu, susah-senang :)


14/1
Quality management
WOHOOOOOOO esokkkkkkk jangan pikiq exam nak abis plis
tak cukup killer paper yang first (BL) akhiri midsem dengan killer paper kedua :facepalm:




Ok so sekian sahaja cerita exam,

p.s. ni ikhlas dari hati, terima kasih kawan-kawan yang setia bersama saya :kelipkelip:
kawan-kawan baru, hati aku sentiasa terbuka menerima.
awek? hati aku tak terbuka lagi plis, maaf jika saya cuba mengelak
tapi tolong fahami aku perlu orang yang bisa bercakap bersama so plis understand :) 

MJ

A legend,
an impact,
an influence,
so here i list the songs i like and why. .  :)


"Heal The World"
Say no war, kalo satu Malaysia boleh, kenapa dunia takleh satu dunia. Biar lah Kaum dan agama menjadi beza. Kita je selalu batu api sebelum berdamai, kalo berdamai sah sah takkan ada batu api.
Plus aku penah nyanyi ni time darjah satu beramai-ramai bersama satu sekolah :)
Pakai baju melayu kuning, ingat gi "international day" ISPP, be in memories 


"Beat It"
Lu langsi, Lu mati. Berani cakap, berani buat :kelipkelip:


"Bad"
Lagu untuk orang cakap tak serupa bikin 


"Black & White"
Jangan racist plis


"You Are Not Alone"
Lagu jiwang palingggggg baiiikk bhaiii


"Earth Song"
Ape barang punk, ni lagi punk doh. save mother earth Hahahahaha


"Smooth Criminal"
Nak buat jahat pun, pakai otak plis LOL

Tuesday, January 11, 2011

Muka ketat,

Hi :wave:
kalo aku buat hal dengan kamu-kamu takpe plis
tapi ni aku buat hal dengan member kamu-kamu plis
dah setel plis

haritu bukan main ngaku aku member plis
"welcome to the club" -______- epic phaiiill plis

saya nak tunjuk jari kat korang bulih tak plis
kthxbai _!_

Monday, January 10, 2011

I got 99 problems but the bitch ain't one

Aku tengah midterm so sedang berusaha membuang segala masalah ketepi
Akan ku lepaskan segalanya selepas midterm nanti :)

Sunday, January 9, 2011

You are the warrior to your life
Your weapon is faith
Bow down to your fate
Till death tears you apart
And be a legend to your own life

Saturday, January 8, 2011

Maklamat hidup aku

Aku mahu bangga dilahirkan
Aku doakan kebahagiaan ibubapaku kerna diriku
Aku mahu kehadiranku didunia dirahmati Allah SWT
Hidup aku hanya kerna Allah SWT

Dengarlah doa hambuMu ni ya Allah,
Sambil ku menaip, hatiku sedang merayu
Amin ya rabal alamin amin

#2

It took me long to seek your attention,
but i kept standing
it's when i had some problems i came to you
the moment i started calling you,
thats it
but we barely met,
i left mmu back then
so the first time i set foot back in mmu after entering msu
asked you out,
i guess we both new what was coming but it took the second date to say it,
magic, i guess, nak tukar gear citer nye skali terpegang tangan
so i guess we got the message that time


it's ashame we ended our relationship with hatred, 
you should have knew i was jealous of him,
i should have accepted you for who you are
but i made my choice
we are two different world
i left the scene but you shouldn't have blamed it on me
i came up with effing reasons which never true
just to cover it all


i warn people so many times, 
aku mulut mcm longkang bila marah
i pissed people when i am pissed off
so that was what happened
my status on fb came out of the blue right?
well it didn't come out without a reason.


well it's been six months and i am still alone
i need people to talk to so forgive me if i am a sweet talker


aku halalkan semua yang ku beri, forgive me because i can forgive you
yang lepas biar lepas . .
- FF

#1

I had a crush on you yes i did,
16 barely 17 back then 
i didn't give sh*t yet ofcos lah dunno how to hit on people
so jyeah one moment, after midterm
my friends ajak makan-makan
then i went to patah balik to get my sweater, 
didn't have an intention to, 
but jyeah i knew you were their in front of the exam hall so i needed some way to get an attention
so dah patah balik i saw u, with my neighbour time hostel
i went to tegur and asked my neighbour,"ada mop tak" (EPIC PHAIIIIILLLEDDDDDDD BIGTIME)
but i guess you got the hint, 
so jyeah start then we started to kenal-kenal
hang out,
jyeah you're lucky you were my first crush that i ever dated
pergi genting sekali, started then i knew we connected. .
Not long, i asked you out, i said it. . 
you hugged me, 
but barely a day,
i broke your heart saying,"i want no more than friends"
i'm sorry, 
and now you changed,
i missed it,
'coz i was barely legal to do anything but you accepted me for who i am
in memories shall i remember
-s__________

7 days

This week had been hectic,
i'm not talking about the world,
it's all in the head
and it's all personal
i don't know if you could see, 
i tried to hide it,
i tried to smile
forgive me if i didn't

"Aku rasa aku tidak patut berlari dari cinta" 
Aku slalu takut. . 
aku takut aku bertemu dengan orang yang salah lagi
it repeats, SEBAB i never learnt to see
i'm still blind, so forgive me if i'm shallow.
(this is not the problem yang disebut diatas)

Midsem ftw, all the best rakan seperjuangan di MSU :salute:

Friday, January 7, 2011

Bunkface for AJL

Saksikan Anugerah Juara Lagu pada ahad ini. pukul 9. LIVE the tv3, cari muka aku kalo dapek LOL
Bunk'd

Tuesday, January 4, 2011

Cambo

Ok so again me and me effing boredom.
so now i story mory about cambodia pulak lah.
separuh jalan darjah satu kat hong kong so pindah cambodia start balik darjah satu
WAIIIIIITT. fun-facts : aku tak penah masuk tadika, baru skang aku terfikir
tgk tgk album kat rumah takde lak gambau aku kat tadika
O.O so i assume, i never went to pre-school HAHA
but what if i did, ARGHHH yang penting masih cute lagi takpe
LOL
ok so bermula lah kisah di cambodia, 
grade one till grade four. 
many friends, besties ramai, but its ashamed we went our own ways and now pun "watsup ?" "nm" "hru?" "gud" -the end-
the teachers, sempoiiii weyhhh
crackk kot semua, masuk air, supporting, muka ganas tapi hehe happening weyh sekolah aku dulu tu
best school lah aku penah pergi an
too bad stayed situ 4 tahun je
btw ISPP was the school, international school of phnom penh


ok so aprt from sekolah-ing, errr CAMBO PERANG WEYHHH ! 
boom sini sana,
aku ngan family aku berapa kali entah balik malaysia sebab kerajaan suruh balik
bahaya
akhirnye taiko orang jahat tu meninggal so tak perang, 
nak kata maju, negara tak maju, tapi sempoi weyhh
memories banyak kat situ
akuuuuu mukeee nerrdd habiss weyhh


Japp aku search tapi merapu jap sebelum aku cari gambau tu 
aku ade post kat fb aku kot


Ok so basicly in cambo, i learned about . . 
friendship, itu yang penting,
and bila fikir balik, kalo aku dtg balik memang aku akan nanges sebab it was awesome weyh
aku rasa aku merapu kat blog ni pun tak cukup na cerita memories dye 
but just letting u know, i was there before
OH JAP AKU DAH JUMPE GAMBAR DYEEE HAHAHA


cumil tak cumil, penting gigi hancur HAHAHA
banyak gi gambau tapi semua kat album kat rumah
orang dulu pakai kodak,
aku nak upload kena lah scan nanti :facepalm: HAHA

Oh kat cambodia lah jugak first time aku ponteng puasa sebab nak main bolau
dah minum citernye
tapiiii aku balik kata aku tak minum so "konon" puasa lah time tu AHHAHA

aku tak ingat camne kitorang blah, tapi it doesnt matter, janji cambo dah melekat dalam memory aku
and will always be. :)