Tuesday, May 31, 2011

Betul lah, insyaAllah, if this is a petunjuk from you ya Allah, thank you for bringing that humble of You to say something that made me realise, i say too much, way too much, memang lah aku penah lalui, tapi aku takda hak nak cakap apa2, orang lain pun lalui, relek je mereka, asal aku approach and react camni? everything i ever said, seakan semua boleh di katakan terus kepada diriku. make me think in many ways, i hope with prayers and doa, Allah swt akan bagi lebih petunjuk kepada aku :) insyaAllah.

Friday, May 27, 2011

kata-kata

gagal seribu kali sebelum berjaya, 
merangkak seribu langkah sebelum berjalan, 
lapang seribu detik sebelum sempit, 
cinta beribu kali sebelum bahagia, 
tarik seribu nafas sebelum menghembus nafas terakhir.

Thursday, May 26, 2011

Kaum hawa

Oh indah nama-namamu
sungguh indah pandangan matamu,
sungguh mengundang senyuman,
memikat hati kaum Adam
kamu penyeri dunia ini, dan penyeri rumah tangga satu kaum Adam.
oh bilakah ku akan berjumpa dengan Hawaku, ku tidak sabar menunggu saat ku senyum melihat raut wajahmu.
ku tidak mahu memikir kesakitan yang ku lalui untuk menjumpaimu, kerna mereka bukan Hawaku :)
akan kita jumpa jua insyaAllah Hawaku.
Assalamualaikum. 

Sunday, May 22, 2011

21-22/5/2011 - post takde motif

shiieeeeeeeeeeeeeeeeettt mannnnn, saja bosan study2 nak tulis blog. 5 hours straight mofo, one single subject. tadi pening gile kot, tapi now dah makan tak lah. bahagia kot dah kenyang HAHAHA. eh tadi time makan kan, ada couple ni lah kan, ok rasanye diorang gaduh, sebab time makan, OK I OBSERVED DIORANG LAH lol. diorang tk berckp, langsung. and err the girl mcm slalu curi2 pndang my friend. i oso curi2 pndg lah, kata observing hahahahaha. ok but i wonder lah, kalo yer tgh gaduh, whts goin to her mind. u know the face when a girl needs a shoulder, thts the face i saw, lol tu je


ok so right now i'm gonna to do something so tkde kerja-ish lol


11:57 p.m : ok so baru balik makan kol 11 tadi, dah start study pun entrepreneur. saja buat notes balik sebab i figured mcm nota aku buat mcm bersepah so start balik, slow and steady jyeaaahhh :D tgh dgr lagu shayne wards - no promises tadi and now housemate psg lagu entah ape tp jiwang lah hahaha. ok i'll right more in a few . . 


12:01 a.m : shiieeeeeeeeeeeettt mannnn, u know what i just mesmerized. time dulu me and my housemate pegi mid valley, nak makan. dia nak spaghetti so i said nando's got la, and pergi nando's and pelayan bagi menu and hilang, so check2 menu tkde spaghetti, my friend bengang. i said kalo tak nak makan sini jum blah, dye pun bagi muke terkejut and i said, "slambeee je, belum order kan" and terus lari keluar, abg jaga kat dpn tu muka bengang HAHAHAHHAHAHHAA ok tu je untuk time skang. smbung study haha


12:24 a.m : ok so my friend tgh tgk maharaja lawak kat youtube. too bad saya tak minat, saya minat mentor je sebab ade shiha dan dia sgt cumilllllllll, grrrrrrrrrrrrrrrrr geram ok tu je bye haha anddd shieeettt lupe, dah mula gile lagu radio - the corrs haha


12:59 a.m : ok so repeat2 lagu the corrs, sedaaappp dohh HAHA, and yeah tgh discuss ngan farah abdul about ape masuk entrepreneur, syukur ya Allah she i.m.'d me, kalo tak pening oden ni nak study mana pun oden tak tahu haha


3.15 a.m shieeeeeeeeeeeeeeeeeetttt mannn i totally forgot about this thing hahhaha, well penat pun study. shieet mannnn. study gile lama today, revision revision ftw. thanks akeem kasi pinjam guitar, hilang bosan aku pepagi buta ni hahaha

(at the end of it all u know what i'm trying to conclude? study buat korang fikir bukan2 yang jauh melayang dari subject yang tgh korang study hahaha)  



ok so stkat ni lah aku mampu post, calooooo. 
study mood, see you tomorrow. 


haha


Assalamualaikum. :)

Saturday, May 21, 2011

Hati kata lain, otak kata lain,

Otak aku, macam-macam bermain.
Sentiasa memikir, kalo tak fikir apa yang patut dipikir, aku pikir dia :/
aku fikir aku perlu cari langkah untuk "melangkah"
tapi hati aku kata duduk diam-diam.
it will be unfair for her, if i were to say this.
tapi ku belum mencuba, karena itu ku tidak melangkah pergi
aku tidak mahu mengalah,
sejak aku pindah college tahun lepas, aku belajar untuk tidak melepaskan peluang.
peluang hanya datang sekali, jangan sesekali assume ia akan datang kali kedua.

example lah, i was in mmu, banyak main, last-last keluar, Alhamdulillah aku diberi peluang kedua di msu pulak.
you know how it goes, takkan nak jatuh tangga kali kedua? dah rasa pedih dah so tak boleh dah sia2 peluang yang ada depan mata.

what i'm trying to say is, i won't give up this feeling just because susah nak dapatkan peluang.
i havn't tried yet.
just like you all and an effin grade A.
sebab susah nak give up sebab susah dapat A? just stick to effing B+
the world goes around, and so do we.
we, in the circle of life, everything is related to each other.

my crush on you is the strongest i had so far,
and i won't let it fade away like that.
i hope you understand, i'm not pushing you, this is just how i feel. and thank you blogger, thank you for giving me space to let out what i need :)

and it's Allah swt who brought blog to my life, and i hope ade hikmah aku bercerita ini semua. insyaAllah 


Friday, May 20, 2011

Nothing good happens after two

Just got something in mind that i'm dying to say,
So post kedua today,
u heard the saying yeah, "nothing good happens after 2"


well if you think logic-wise, yes because after two your body is like dying to sleep and you like tahan ngantok. tgk facebook pun mata nak layu tapi menahan juga kan, macam saya sekarang, tapi semangat ni nak tulis lol.


if you take the religious side of it, ok we mankind, masa kita untuk mencari rezeki bermula sejurus setel solat subuh and all (kata-kata baba :D) and at night its the time for home, dan jin-jin pula terjaga di waktu malam dan mereka "tidur" di waktu siang, Wallahualam. thats how i understood it, serious Allah swt knows best, saya tahu sekadar secepuuuuttt je banding dgn pengetahuan yang perlu ditahu di alam ini. Jin atau manusia, kita semua ciptaan Allah swt. Tumpang dunia ini sementara, so pandai-pandai fikir baik buruk and segala yang perlu dibuat. 


Pikiq sejenak :D assalamualaikum.

Berlakuan jangan ikut perasaan

No one referred :) just to myself.
So there u go, me, mcD, study, on the way out, keluar simpang, keta honda nak masuk, tak bagi signal,

i gave way but dye lak masuk simpang, panas lah hati, aku pun berkelakuan tak elok gi tunjuk jari (ya Allah, please forgive me for that :/) c'mon tak susah nak masuk simpang and give a signal, jalan kosong tak kosong, signal senang je, click mende kat tepi steering, khalas, there u go, tick tock signal lah -____-
pastu amik ko, dia berhenti terus, mcm nak kejar, aku pun ram full speed. subhanallah takut gila, tapi kesalahan diri in some ways so konklusinye, fikir dulu akibat sebelum melakukan sesuatu. 
small thing, but big message, don't take it for granted. :)


p.s. (out of topic) akeem, thanx sebab fries. murah rezeki lepak mcd study, keluar bajet untuk air and fries je, pastu kak para dtg bagi fries, pastu later akeem pulak bagi fries. :D thanx k


toodles, sekian untuk hari ini, Assalamualaikum :)

Thursday, May 19, 2011

100%

So you're in a relationship. power to commit less than 100%.

sayang memang sayang but its the limits u should know off.
Kalo sekarang 100% lagi sepuluh tahun berapa? o.O


Orang sekarang couple, gaya macam laki bini. 

and most of the reasons that causes the break up, is masing-masing nak ikut haluan masing-masing.


Back to the point, you are not ready to commit. you are ready to have someone next to you, but you got nothing to proof the commitment. Kita umur-umur camni memang nak kan teman, tak boleh lari dari perasaan. Laki suka perempuan, perempuan suka lelaki, kalo sejenis (itu dah terbukti masalah besar LOL)

Theres nothing wrong with loving someone, it's a gift from Allah swt. just be aware He is watching you, and two couples has a devil whispering, leading sins, because the devil did swear with what he will do, dia mencari peneman di neraka nanti. So whatever i said, Wallahualam. 

it's me to say, so fikir sejenak, cari lah teman sejati :) insyaAllah dengan niat yang betul, baik buruk pasangan kita, insyaAllah akan kekal


Assalamualaikum :)

Double standards

Jangan sebab gua lelaki, lelaki sama lelaki, lu nak berlagak besar bro.
Kalo cikaro lu buat bodoh malah melayan. Tercacak ke bro? ceciter hihi

Fikir sejenak bro, gua dulu member lu jugak dulu, member bukan dipakai buang je bro thank yeeWW bro. :)

Monday, May 16, 2011

First person point of view

So yeah, first person, your point of view,
did it ever crossed your mind that how you think of something, is everybody else thinking the same way?
Like yoo yooo check this, does anyone else look at the opposite sex and say, do i have a chance with that person . . or make that people (more than one person) ? hmm
or or is love so hard, why do people play so good at the game while i sit here thinking yet no step taken? hmm
Orrrr who did she or he get better grades, did they study the same way i did? where did i go wrong?

You know those kinda questions, brings down you morality but increases you ideology. good or bad aaa? hmmmmmmmm.
i've been thinking, i'm getting better grades than before, i learned to love people than before, why do i keep thinking?

You probably went through this, probably not, well it all depends right?

Well enough thinking, lets go blabbering. . 
presentation, check that, blahblahblah (did it come from blabbering?) lol
14/20, good? hmmm boleh buat lebih baik ni? haha tapi aku tahu aku banyak merapu. u see saya ni cakap laju, orang ingat saya ini orang kelantan HAHA tapi tidak lol. tapi biar lah, janji over. study ejom ! finals next week wooo. oh plus a tie on your chest always makes you feel in everyway sangat osom wooo. ai loike. lol.

Ok so apa lagi nak merapu, dah lari topic ni, topic kat atas refer kat perenggan pertama je haha, kalo saya amik exam buat macam ini phaiilll dohh HAHA.

Ok dah lah kot untuk post ni, :DD byep assalamualaikum

The strokes


Published : 270111

"The strokes", seasoned sunglasses, untrimmed beard. i'm coolio. 

Comes and goes

So when there is come there is go.
when you say hello you will say goodbye.
and when the sun rises it will set
and when the rain falls the water evaporates.
and carnivore dies, it becomes part of the grass,
and when the grass grows, herbivores eat the grass,
and when there is a herbivore, there is always a carnivore out hunting,
and when you bleed, your tissues will always reattach and you get scars,
and when birds fly, you know they'll come back down for food,
so when you're down, theres always a way to go back up,
and when you're up, you'll always make a mistake and fall back down.

Saturday, May 14, 2011

Setepek

Dah dah lah tu kutuk orang,
Memang syiokk kutuk orang ni, tapi lagi syiokk mulut tu nak menjawab kat akhirat -___-

Mari berfacebook, sebab saya nak tunjuk dunia ape aku "rasa"

Ok so check, check, open your mind. open-minded, check that.
Jangan marah aku eh ? HAHAHA
Ok so topic . . focus, focus lol
Ok, i'm referring very annoying statuses of people carut sini carut sana.
macam ramai sangat haters, 
"haters only make me famous" wakluuuuuuuuuuuuuu
Bangga lah hang dengan famous hang sebab orang benci hang 
Gua bukan apa, gua pikiq balik lah an, betul ke orang benci lu, ke lu ungkit citer lama tapi bosan tahap gaban lu teringat lu ungkit balik, SEBABBBBNYAAA gua dulu cmtu jugak, kalo gua tak penah lalui, gua takkan post ni doh. So gua cadangkan lah, bukan nak bajet good2 (ayat abang hanep kito) jangan lah kutuk2 orang or maki hamun kat status tu. tak sedap mata memandang, adakah patut pagi2 buta dah merapu carut jadah. cipetlok baik gua pergi luar rumah dengar burung tweet tweeeett ROFL.

Ok itu je untuk masa ini, eh korang baca blog aku mesti banyak berjiwang kan?

maklum lah, saya hati berbunga, muka je ganas.


Eh asal aku kian berblog ni -______-"
Exam minggu depan punya minggu depan, patutlah.
Setadi plis, kalo setadi sapa nak setadikan.
Ingat blend buku boleh A+ ke, tipu tu hahahahaha
Kepala otak dah otomatik blend dah kalo study.
Pelajaq emesyu all the best hokay :D byep untuk post ini.
Assalamualaikum.

Mengapa kau pergi, mengapa kau pergi, disaatku mencintai dirimu lagi

It's almost a year since my last break up.
I'm over it, but it just haunts me.
But in a good way, it's not the bad things i remember, it was the happy things i mesmerized.
Shieeett.
I don't miss you maynnnnn, but it's after breaking up with you that i go through Ted Mosby syndrome LOL

Friday, May 13, 2011

There is always the end, there is always a new beginning.
Sedangkan selepas kita mati nanti, bakal dihidupkan semula.
thank you, you are always there to company, 

tak kenal muka tak semestinya belum kenal hati.
mengenal muka tak semestinya akan mengenal hati


"you may not know much what i go through, but when i talk to you, you give me the strength to go on."




(identity orang ini, aku sembunyikan sebab you mean alot to me) :)

Comma

Comma bukan coma,
don't worry, i'm ok
gua cuma dah penat dah, gua penat perasaan dipermainkan,
gua tidak putus harapan untuk bercinta, gua nak undur diri sekejap,
gua nak belajar apa erti cinta, baru gua bercinta.
I'm tired of this man, it's the same old drama. it's a effing lesson, i just don't get the moral.
I pray this heart to be strong, i pray for the patience within me.
only God know's what lies within my name, because apparently everyone know's Ahmad Ghazali Nekmat @ Matt Elmo but between those lines, it's just between me an Allah swt

Saturday, May 7, 2011

words i say

I never felt guilty to move on,
i know i should, i know i could
you said you like me, i believe it so much
i am too afraid to move on
ms. FH, i told you before, how awkward it feels to move on, (ms. FH is not who i like)
not that i found one to replace you,
not that i'm looking for someone to replace you,
but all i want is to get to know you better,
given the chance to take a step further but yeah it's like me being on one side of the great wall of china, you on the other hand, the only way we could be together is to find the ending to the wall, :/
this is a err how should i say, love letter to m&m. hmm yeah i hope u understand what i too am dealing with :)