Sunday, January 22, 2012

Underløve




Published : 21112

Oh cool date by the way, i got influenced by Effa's picture, washed me so I made my own lol. #LikeABoss

Friday, January 20, 2012

Biar dia tidak nyanyi untukmu, biarkan dia bacakan Al Qur'an untuk kau dengar. Biar dia tidak bergaul dengan orang, tetapi di dalam doa dia bergaul dengan penciptanya. Biar dia tidak gerak seiring, tetapi bila berjemaah dia seiring dengan imam. Biarkan dia tidak jadikan kau sebagai teman wanita, tetapi biarkan dia jadikan kau teman sejati. Biar dia tidak bawa anda berbulan madu di tempat pelancongan indah, tetapi biarkan dia bawakkan kamu ke jalan syurga yang jauh lagi indah. izinkan dia menjadi sebahagian dari hidup kau, bukakkan hati kau untuk dia. 

Wednesday, January 18, 2012

Beza kau dan dia. .

Bezanya.. 
aku tidak mengejar cintamu, cinta itu datang mengejar aku.
ku tidak perlu pandang kamu, karena engkau sudah lama perhatikan ku.
aku jatuh hati pada dia, tapi aku jatuh cinta dengan kau.
dia jadi bisikkan orang, kau jadi bisikkan hati aku.
dia adalah ujian Allah, kau lah anugerah Allah.
dia ada didalam bab satu, tapi engkau ada di bab terakhir.
karena dia aku menangis kekecewaan, karena dikau aku menangis kegembiraan.


Itu lah beza kau dan dia.

Tuesday, January 10, 2012

Oh just so you know i like taking the chick's part in karaoke enjoy lol



Page 9 of 366

So today i woke and terus masak nasi, nak study skali dapat tau member kat library, gegar ar. 


study..
study..
WALAAWEEYHH (seorang member aku pergi jerit kat library)
-_____- FAIL


ok pastu lepak kedai makan, pi minum-minum sekali aku usha dari jauhhhh macam shera aiyob. tengah shooting. aku ingat cokai-cokai nye shooting sebab pakai dslr je. lol. so aku pun buat dunno but still pandang2 sebab hati aku kata shera aiyob. lol. skali caloo dari kedai aku sanggup u turn jalan bai nak usha nye pasal. SEKALI BETUL LAKNOOOT. memeh aku parking kat laman seri tu parking nak jumpa shera aiyob sebab aku die hard fan (.. aku tengok wanita hari ini ) fahami eh. haha. plus suami Zahiril Adzim pun gempak gak sebab berlakon Juvana an. Haritu aku terlepas peluang pi wedding diorang sebab invitation card ada dua, so housemate aku pi ngan awek dia so aku melepas so amik peluang ni :D so here's the picture ! and  the autograph, made my day. calooooooo




and lastlyyyyyyyyyyy. . .


YESSSS ! their signatures :')


tulisan Matt Elmo tu abaikan, tu bukan shera aiyob yang tulis, tu sheera farok punya keje (aku yang soh ahha)


well atleast Shera Aiyob is in the hands of a man yang aku yakin takde pakai buang punya.
moga korang kekal abadi insyaAllah and thank you for the signature :D

Sunday, January 8, 2012

Exam mode


Published : 7112
You always have time to do this sort of crap before exams. no not exams, while studying. lol
_________________________________

Anyways cut the picture crap, i got exams this week. Killer man i tell you. Wednesday three paper, Thursday another two. Two days setel already maa my exam. tefacckkk, so studying started last Friday, so caught up with designing jobs and shit. After mid terms a whole lot of jobs waiting to be done, all for the money and experience bro. takpa lah. anyways all the best to all emesyu chicks and dicks haha. ceh jahat gila lol. every good boys and girls in emesyu, all the best k. ok so i was caught up with posting something so kalau tak, tak study so baik aku post je, clear mind aku. so calooooo sambung study lol. let's gone. caloooooooooooooooooo. assalamualaikum.

Saturday, January 7, 2012

Dear Lord, 
I am not unfaithful, but show me Your faith.
Alhamdulillah I did not go astray, but can You show me the way?
I may be safe (alhamdulillah, but I see your protection.
There are sins I carry everyday, and it is everyday I seek your forgiveness.
I am strong, but I see strength.

ya Allah, I am a humble of Yours. bestow me with Your grace. Forgive me for all my sins. Protect me, my family and my brothers and sisters of Islam. Protect Palestine.

ya Allah don't let me go astray. Show me the way to paradise. Turn me away to things that may lead me to hell fire. Show me true happiness, the happiness i pursue. Show me true love, the love i pursue. The love You bless, the love my family will bless.

Dear Lord, i seek forgiveness, i seek refuge, i seek mercy, i seek protection. For you are my creator ya Allah, the most Gracious, the most Merciful.

Thursday, January 5, 2012

Page 4 of 366

Yes so topic, everybody's doing that trending thinggy on twitter. lol. lame but i'm using it on my blog so that it sound less lame, like who the heck reads my blog teefacccck haha.


So today sumpah lazy day, class at 11 but i woke up at 10:10 wooooaahh terus segar mandi-manda and caloooo msu here we go. pastu dah lah lapar, aku rasa aku tak pay attention sangat dalam class but sebab Sir Saiful yang ajar so aku pun pandang lah slide show selagi mampu. lol.


(oh #Random, i don't like to be touched girls, not sensitive, just that beliefs said don't so i don't lah) lol


Ok so then balik rumah makan and then terus tidur petang. mimpi dua kali lak tu o.o'


sejak kebelakangan ni, aku selalu mimpi perempuan and then masalahnyaaaaa it's not a nightmare and not the ________ kind, pasal kebahagiaan you know. o.o pasal ramai lak tu.


tu lah, aku ni senang sangat berbaik dengan perempuan (bukan playboi plis). ikut keterangan aku.. (dengar eh?) aku sorang lelaki kat family, and aku memang bercakap dengan akak2 lah, patuuu zaman sekolah aku tak bergaul, pastuuu.. three tefacckkk FUUU. eh cut the crap, ok and it's just aku cakap, and then biasa lah kadang-kadang caiq kan, but then tu kadang2 skjap, kadang2 lama, kadang dtg balik. so aku tak tahu sebenarnye emosi aku cmne, aku tak tahu siapa aku suka :(


tu yang aku selalu doa kat Allah swt, moga mintak membuka pintu cinta sejati so that i don't get fooled by the lies in love. cinta pun ada penipuan u knowwwww haha. 


Ok and then now baru siap report. lol. be happy for those who played futsal haritu, yawww gettin' GEMS niggaaahh. and then raps up my day, oh and..


FIFA 12


EFFFFFINNNNNGGG OSOOMMMMMMMMMMMM.


bye

Dead rose for my Valentine


Published: 281211

Roses are dead, violets are too. I just want to lay in bed, thinking of you. 

Wednesday, January 4, 2012

Doa seorang hamba untuk bakal si dia

ya Allah, kau turunkan aku seorang gadis seindah-indah gadis.
muka suci, secuci air the padang pasir.
akhlak mulia, semulia-mulianya.
moga dia memahami diriku.
bukan ku sepi, ku rasa sudah bersedia untuk berjumpa dia.
ku akan ambil jalan untuk berjumpa dia sebagai ujian ya Allah.
moga kau mendengar rintihan hambaMu ini,
moga kau restu apa ku buat.
moga kau berkati aku ya Allah.